30/09/2008

Bruce Almighty


Σήμερα πήγα στον Bruce (τον θυμάστε;) για να μου κόψει τα μαλλιά. 

Και μου τα έκοψε.

Πριν τέσσερις μήνες, πριν με αναλάβει ο Bruce, τα μαλλιά μου έφταναν μέχρι τη μέση.

Αυτή τη φορά ήξερα, είχα πάει βαμμένη και με γόβα. 

29/09/2008

The Dilemma of the Week.

To bitch or not to bitch?

Να σφάξω με το γάντι, ή να δείξω λίγη 'greek love';

'Η να παίξω την ξανθιά να περάσουμε;

'Ο,τι θυμηθεί ο καθένας χαίρεται. 
Δουλειά δεν έχετε κύριοι και κύριες; 

'Η επειδή έπεσε πολλή δουλειά απότομα πρέπει να βγάζετε τα νεύρα σας πάνω μου;

Say NO to collateral damage!


Η απάντηση: Γέλιο μέχρι δακρύων (πάει η μάσκαρα) και μετά ακουστικά, ένταση στο φουλ για Linkin Park- Given up

28/09/2008

Independent women my bum

Σ΄αυτό το σπίτι είμαστε τρεις έξυπνες κι ανεξάρτητες γυναίκες. Μεταξύ μας, έχουμε 7.5 πτυχία. Ζούμε μόνες μας εδώ και πολλά χρόνια. We all are domestic goddesses. We are DIY queens. Δεν υπάρχει τίποτα σχετικό με το σπίτι που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνες μας.

Νομίζαμε...

Χθες ήταν η μεγάλη μέρα. Θα μας έβαζαν το ίντερνετ! Επειδή είμαστε μοντέρνες γυναίκες, είχαμε κανονίσει για installation, μην χάνουμε χρόνο άδικα, καταλαβαίνετε... 

Κι έρχονται δύο τύποι με το πακέττο, μας το αφήνουν στο σαλόνι, μας λένε πως να το ενώσουμε και μας αποχαιρετούν. Τα παίρνει η Συγκάτοικος Στην Τρέλλα (ΣΣΤ) και τους λέει να μας το βάλουν οι ίδιοι -γι αυτό τους πληρώσαμε. Λυπήθηκαν αλλά δεν μπορούσαν, κανονισμοί είναι αυτοί. Τότε εγώ με υφάκι 'woman-in-need' (no comment) τους ρωτώ αν μπορούν να 'επιβλέψουν' αν το κάνουμε σωστά. Αυτό μπορούσαν να το κάνουν. Παίρνουμε τα δύο 'τέτοια', περνάμε σύρματα, μας δίνουν οδηγίες πως να τα ενώσουμε. Και μετά μας λένε να πάρουμε το CD για το wireless και να το βάλουμε σε κάθε υπολογιστή. Οι οδηγίες είναι πανεύκολες, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Μάλιστα... Τους ρωτώ αν μπορούν να 'επιβλέψουν' κι αυτή τη διαδικασία. Αλλά δεν είχαν χρόνο τα παιδιά, έπρεπε να φύγουν. Μας έδωσαν κι οδηγίες πού να τηλεφωνήσουμε αν κάτι πάει στραβά και φύγανε.

Ενθουσιασμένες εμείς, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια απλή διαδικασία, σωστά; Παίρνουμε το σιντί και πάμε να το βάλουμε στο Μωράκι μου (το MacBook μου). Αλλά το Μωράκι μου δεν το αναγνώριζε. Κοιτάζω, δεν κάνει για Μακ. Φ@κ. Στην ιστοσελίδα τους έλεγαν πως το σύστημα υποστηρίζει Μακ. Φ@κ. 

Βαθιές αναπνοές, άντε να δοκιμάσουμε με τον υπολογιστή της Συγκατοικουλίνης. Αναγνωρίζει το σιντί, ακολουθούμε τα βήματα, βάζουμε κωδικούς και τα σχετικά, φτάνουμε στο τελευταίο βήμα. 'No wireless connection detected'. Φτου κι απ' την αρχή. Δεν γίνεται τίποτα.

Κι αρχίζει το θέατρο του παραλόγου. Παίρνει η ΣΣΤ τηλέφωνο, της λένε πως λόγω περιοχής δεν παρέχουν wireless internet για Μακ (και δεν φτάνει το σύρμα στο δωμάτιο μου) και δίνουν οδηγίες πως να ενώσουμε τον υπολογιστή της Συγκατοικουλίνης. Δεν γίνεται τίποτα. Σημείωση, είμαστε και οι τρεις φυσικές ξανθιές. Τους ζητά η ΣΣΤ να στείλουν τους τύπους να μας το ενώσουν. Λυπούνται αλλα είναι αδύνατο. Σ' αυτό το σημείο η ένταση αυξάνεται. Ούτε ξέρω πόσες ώρες μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Μιλήσαμε με όλα τα departments της εταιρείας. Αφού τα έπαιξε η ΣΣΤ, παρέδωσε τα όπλα στην Συγκατοικουλίνι. Αρχίζει αυτή τις νομικές απειλές, της κλείνουν το τηλέφωνο. Σειρά μου να δοκιμάσω. Δοκίμασα με το καλό, δοκίμασα με το κακό, το μόνο που κατάφερα ήταν μια υπόσχεση να μας τηλεφωνήσει αργότερα κάποιος manager.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά είχαμε φάει το τεράστιο κουτί με σοκολατάκια που μου είχε δώσει ο Άγγελος μου. Τί να κάνουμε να ηρεμήσουμε; Shopping therapy! (ναι, εδώ γίναμε Bridget Jones φάση). Πάει η ΣΣΤ στο Asda, η Συγκατοικουλίνι κι εγώ πάμε Argos και Wilkinson, διάλειμα για φαγητό, και μετά Asda. Μετά από 4 ώρες επιστρέφουμε κουρασμένες στο σπίτι. 

Εγώ ήμουνα αποφασισμένη να κάνω το ίντερνετ να δουλέψει. Δοκίμασα όσες πατέντες μου πέρασαν από το μυαλό. Μια τρύπα στο νερό. Εκεί γυάλισε το μάτι μου, το κατάλαβαν κι οι κοπέλλες κι εξαφανίστηκαν από μπροστά μου. Στο μεταξύ να προσπαθεί ο Άγγελος μου να επικοινωνήσει μαζί μου, μουλάρι εγώ, του στέλνω ένα μήνυμα πως δεν μπορώ να μιλήσω εκείνη τη στιγμή γιατί θέλω να μείνω μόνη μου και θα τον πάρω όταν ηρεμήσω. Κλείνομαι στο δωμάτιο μου, βάζω Linkin Park δυνατά, καπνίζω και κάνω επίθεση στο παγωτό σοκολάτας που είχα πάρει. Παράλληλα σκέφτομαι πως μπορώ να φτιάξω το ίντερνετ, ενώ ο Άγγελος μου μου στέλνει τα πιο γλυκά μηνύματα. Τελικά τον παίρνω τηλέφωνο κι εξηγώ την κατάσταση. 

Και ω! του θάυματος. Ακολουθώ τις (απλούστατες) οδηγίες που μου δίνει κι αποκτώ wireless internet στο Μωράκι μου! Χωρίς να χρησιμοποιήσω το σιντί. Φωνάζω και στην Συγκατουλίνι να φέρει τον υπολογιστή της, της δίνει κι αυτής κάποιες οδηγίες, και ενώνεται κι αυτό! 

Ευχαριστούμε Άγγελε μου!

Σήμερα το πρωί προσπαθήσαμε να ενώσουμε και το ασύρματο τηλέφωνο που είχαμε πάρει. Μετά από δυο-τρεις αποτυχημένες προσπάθειες η Συγκατοικουλίνι πρότεινε να ζητήσουμε βοήθεια από τον Άγγελο μου. Και συμφωνήσαμε πως 'we need a man in this house'.

Τελικά κατάφερα να ενώσω το τηλέφωνο χωρίς external help. Δεν ξέρω πως. Τυχαία τα κατάφερα. Αλλά η αυτοεκτίμηση μου ανέβηκε μια βαθμίδα. 

22/09/2008

Το Ξεπούτανο

Ένας συνάδερφος-νούμερο. Μάνα μου τον...!

Μπορεί ο χαρακτηρισμός 'ξεπούτανο' να ακούγεται προσβλητικός, είμαι σίγουρη όμως πως αν του εξηγήσω τι σημαίνει θα το λατρέψει. He is some girls' best friend and the other girls' worst nightmare. Το παιδί είναι 'αλλού'. Είναι 'random'. Δεν έχει καμία σταθερότητα. Γκομενίζει ακόμη και με τον εαυτό του. He is in touch with his feminine side. He is a Casanova.

 Είναι ο πρώτος που θα παρατηρήσει και την πιο μικρή αλλαγή στην εμφάνιση μιας κοπέλλας ('έκοψες τα μαλλιά σου ένα εκατοστό;'). Θα χαϊδέψει ένα παλτό που κρέμμεται σε μία καρέκλα για να δει την υφή του. Θα σου μιλήσει για το απίστευτο αίσθημα ενός καλού αφρόλουτρου και μιας βελούδινης κρέμας σώματος. Θα σου δείξει την γρατζουνιά στο μπράτσο του λες και είναι παράσημο. Αλλά αν μια γυναίκα δεν είναι 'φίλη' (άρα δεν την φλερτάρει), είναι 'γκόμενα'. Άρα την φλερτάρει, έτσι, για την τιμή των όπλων. Από συνήθεια. Το πρόβλημα είναι που οι γυναίκες συνήθως πέφτουν. Μέχρι να καταλάβουν τι εστί Ξεπούτανο. 

Είναι ο τύπος extra large (sic). Τον κυνηγούν οι τράπεζες, αλλά μόλις πάρει λεφτά στα χεριά του θα κεράσει το σύμπαν. Ξέρει να περνά καλά. Συνήθως για αλλού ξεκινά κι αλλού καταλήγει. Μέχρι και σε διαφορετικές χώρες. Δεν χάνει event στο οποίο προσφέρεται δωρεάν φαγητό-ποτό. 

Είναι τόσο αληθινός κι ακομπλεξάριστος, που καταντά επικίνδυνος. Την πρώτη φορά που μιλήσαμε, μέσω μέηλς για να κανονίσουμε μια παρουσίαση που θα έκανε, με έκανε να αναρωτηθώ τί φρούτο είναι. Δεν ήξερα πως να τον χειριστώ. Τελικά πήρα κάποιες πληροφορίες από μια κοινή φιλή και κατάλαβα πως απλά δεν πρέπει να πάρω τίποτα από αυτά που λέει στα σοβαρά. Η μεγαλύτερη απορία ήταν αν τελικά θα παρουσιαζόταν στην παρούσιαση που θα έκανε. 

Τελικά εμφανίστηκε. Και σε μισή ώρα κατάφερε να αποδιοργανώσει ένα ολόκληρο department! Η παρουσίαση έπρεπε να κρατήσει μία ώρα. Επειδή ήμουν chair τους άφησα εκεί δύο ώρες. Δύο ώρες οι αγαπημένοι μου συναδέρφοι προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια άκρη μαζί του, ενώ εγώ διασκέδαζα με το θέατρο του παραλόγου. (Αυτή ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που έκανα 'κατάχρηση εξουσίας' και, για να πω την αλήθεια, δεν το μετανιώνω!)

Το Ξεπούτανο έχει τώρα μετακομίσει στο ίδιο γραφείο με μένα. Θα γελάσουμε πολύ φέτος...!

20/09/2008

Ευτυχία είναι...

Σαββατοκυρίακο με τον Άγγελό μου.

Ξυπνήσαμε μαζί, προγευματίσαμε, είπιαμε αρκετούς καφέδες, είδαμε λίγη τηλεώραση, και κάτσαμε ο καθένας στο κομπιούτερ του για να βγάλουμε τη δουλειά μας. 

Διάλειμα για να βγούμε για φαγητό, να ξαναπιούμε ένα καφέ στο σπίτι και ξανακάτσαμε στα κομπιούτερ μας.

Εκείνος στο γραφείο του, εγώ στο τραπέζι της κουζίνας. Η τηλεώραση είναι ανοικτή (έτσι να βρίσκεται) κι έχω βάλει δυνατά μουσική. Amy Winehouse, Παπακωνσταντίνου και τώρα Matchbox 20. Μετά έχουν σειρά ο Μαχαιρίτσας, ο Χαρούλης κι ο Santana. Μέχρι στιγμής κανένα παράπονο από τον Άγγελο μου. 

Τώρα τραγουδάμε και οι δύο το 'Μάτια δίχως λογική' (ήρθε και η σειρά του Μαχαιρίτσα). 

Όπως είπε μια κοινή φίλη μόλις τα είχαμε φτιάξει, 'ο Θεός που σας έσμιξε!'

19/09/2008

US Elections and Foreign Policy

I hope that Obama wins

And that Iraq will become a federal state. 

McCain's foreign policy plans sound dangerous to me...

'Don't be a fascist to yourself'

Μπορεί να είναι hearsay, αλλά είμαι σίγουρη πως αν το έλεγα σε δικαστήριο ο δικαστής θα με κατανοούσε.

Γιατί ο μεγαλύτερος φασισμός προέρχεται από τον εαυτό μας. Γιατί να καταπιέζουμε τους εαυτούς μας;

Άμα θέλω να πιω (ακόμη) ένα καφέ, θα τον πιω. Άμα θέλω να καπνίσω, θα καπνίσω. Άμα δεν μπορώ να κάνω κάτι, θα το κάνω μια άλλη στιγμή (αλλά θα το κάνω εγκαίρως). Άμα θέλω να βαφτώ έντονα και να φορέρω τακκούνι-ουρανοξύστη πρωί ξημέρωμα, θα το κάνω. Άμα θέλω να βγω το βράδυ άβαφτη και με αθλητικά παπούτσια, θα το κάνω. Άμα έχω όρεξη για κουβέντα, θα μιλώ με τις ώρες. Άμα δεν έχω όρεξη για κουβέντα, θα πω 'συγγνώμη, μια άλλη στιγμή'. 

That's why my life has become easier. 

Και κάτι άσχετο: 
Πριν κάτι μήνες ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury είχε πει πως το Η.Β. θα πρέπει να υιοθετήσει και το νόμο της Σαρία. Φυσικά, μετά από αυτά τα σχόλια ξέσπασε επανάσταση στα ΜΜΕ.  
Την Κυριακή που μας πέρασε όμως διάβασα στην εφημερίδα πως οι αποφάσεις τως δικαστηρίων της Σαρίας έχουν πλέον νομική υσχή. Αυτό τώρα γιατί πέρασε στο ντούκου;

08/09/2008

I zoi stin eksoxi

Den zo stin eksoxi vevea, alla meta apo 3 xronia sto kentro, i kainourgia geitonia mou fenete san eksoxi! Prota ap' ola, einai kanoniki geitonia, me victorian terraces. Kainourgia perioxi gia mena kai ti Sigkatoikoulini, an kai poli konta sto kentro. Einai apisteyto to poso isixa einai. Exei kai paidakia kai skillakia kai gatakia (emeis pros to paron exoume mono tin asiatiki araxni). Mono ta kokoria leipoun.
Metakomisame, katharisame, sigirisame. Eksereynisame tin perioxi kai psonisame apo to supermarket. Emeine na kano mia ekkatharisi stin apothiki, na agoraso ena epiplo gia to domatio mou, na kanonisoume to internet (SOS) kai na paro kainourgio kinito.
Alla ta exo paiksei. Ektos apo ta karoumpala kai tis melanies apoktisa ki ena kapsimo sto mpratso (mono ego tha mporousa na kano kati tetoio). Alla to Savato kai ti Kiriaki to vradi i Sigkatoikoulini ki ego aplosame stous kanapedes vlepontas tainia, me kafe/tsai kai mpiskottakia. Apolaysi... I kainourgia sigkatoikos pantos vgike to Savato mexri arga, ksipnise noris tin Kiriaki kai ksanavgike mexri arga to vradi. Tin Kiriaki ego tin eida mono otan tis eipa kalimera. Apisteyti energeia exei ayti i kopella! Mas eixe proteinei na vgoume mazi tis fisika, alla emeis oi gries ksapla ston kanape na poname ta kokkalakia mas. Kai simera kathe katergaris ston pagko tou.
Sorry gia ta greeklish, alla simera oi ellinikoi xaraktires mou kanoun moutra

05/09/2008

Me Tarzan. Need first aid. Need holidays.

Έχω ανέβει σε καρέκλες και πάγκους για να καθαρίσω... Με αποτέλεσμα να έχω κτυπήσει παντού: στο κεφάλι, στα μπράτσα, στη μέση, στα μπούτια, στα γόνατα, στα καλάμια... Μου έχουν σπάσει κι όλα τα νύχια, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. 

Σήμερα πρέπει να τελειώσει η μετακόμιση. Άθλιο να μετακομίζεις με καταιγίδα...

Oh well...

Απόψε θα κοιμηθώ στο καινούργιο σπίτι! :)

Μπλόγκινγκ από Δευτέρα, όταν πάω γραφείο.

Καταγγέλλω..

...Τον κύριο Φιρφιρή γιατί δεν ανακάλυψε ακόμη την ταυτότητα της Κρίσης Ταυτότητας, ενώ με ξέρει από τα 17 μου. Κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη. Ειδικά από την ανάποδη. 

Κύριε Φιρφιρή, απολογούμαι δημόσια που χάθηκα. Επεθύμησα σε. Κερνώ παστίτσιο (με περισσότερο ζωμό) και brownies για να κάνουμε εκείνη τη συζήτηση που λέγαμε. 

Χρωστώ σου τζιαι δώρο, εν το ξέχασα. 

04/09/2008

Η κατάσταση είναι χύμα. Oh dear.


Τρεις μέρες εκδρομής. Και σήμερα... πανικός!!!

Έβαλα ξυπνητήρι για τις 8. Δεν ξέρω καν αν κτύπησε. Από το κρεβάτι σηκώθηκα στις 10. Τώρα είναι 11 κι ακόμη πίνω καφέ προσπαθώντας να ξυπνήσω. Από τον υπερβολικό ύπνο αισθάνομαι σαν να έχω hangover. Oh dear. 

Μέχρι το μεσημέρι πρέπει να έχω πακεττάρει τα πρώτα πράγματα. Και νωρίς το απόγευμα να τα πάρω στο καινούργιο σπίτι. Εκεί θα πιω καφέ με την Συγκατοικουλίνι και θα τακτοποιήσω τα πράγματα που θα πάρω. Θέλουμε να κλέψουμε και τη γάτα της γειτόνισσας (χθες δεν εμφανίστηκε). Oh dear.

Μετά η Συγκατοικουλίνι κι εγώ θα έρθουμε στο παλιό σπίτι μου για να στείλουμε μέηλ στην σπιτονοικοκυρά να μας στείλει τα συμβόλαια. Και να κανονίσουμε το ίντερνετ. Η Συγκατοικουλίνι τελειώνει σήμερα τη δική της μετακόμιση και με την σπιτονοικοκυρά ακόμη δεν μιλήσαμε. Χαλαρά μάτια... 

Έχω κι αρκετή δουλειά που δεν βγαίνει χωρίς ίντερνετ. Αλλά για μια-δύο βδομάδες δεν θα έχουμε ίντερνετ στο καινούργιο σπίτι. Και το τηλέφωνο μου δεν έχει λήψη στο καινούργιο σπίτι. Το σταθερό το έχουν κόψει γιατί οι προηγούμενοι ένοικοι δεν το πλήρωσαν. Πώς θα επικοινωνώ με τον έξω κόσμο; Πώς θα ξενυκτήσω για να βγάλω την δουλειά; Oh dear

Λέω να πάρω τις βαλίτσες μου στο γραφείο και να μετακομίσω εκεί μέχρι να τακτοποιηθεί το ίντερνετ και το τηλέφωνο. Δεν έχω βρει ακόμη κάποιον να με αντικαταστήσει στο συμβόλαιο που είχα υπογράψει για το σπίτι που δεν θα πάρω. Σήμερα είναι χειμώνας: βρέχει, φυσάει και κάνει κρύο. 

Κι εγώ ακόμη πίνω καφέ και γράφω εδώ. OH DEAR!!!