10/11/2008

Κατακλυσμός.


Το 'παιδί' για όλες τις δουλειές (ελαιοχρωματιστής, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κτλ) μας έχει φτιάξει το σπίτι αρκετά καλά θα έλεγα. Το 'παιδί' πρέπει να 'ναι γύρω στα 50 και στα νιάτα του ήτανε χίππης με μακρύ μαλλί. 

Έμεινε στο σπίτι για αρκετό καιρό μέχρι να τα κάνει όλα αυτά. Στην αρχή ήταν ευχάριστος, μας έλεγε ιστορίες για τα περασμένα χρόνια, την ιστορία της πόλης, την εφηβεία του και τέτοια.

Αλλά μετά όλες καταλάβαμε πως μου έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία. Μου έδινε αναφορά για ό,τι έκανε στο σπίτι (με τις ώρες), με πείραζε ('I am sure you have a wild side), μου ζητούσε να του φτιάξω τσάι ('Tea from your fair hands please'), μου έκανε κομπλιμέντα ('I am sure you would make someone's lovely wife) και με ρωτούσε άσχετα ('Do you pluck your eyebrows? They always look the same'). Το πιο τρομακτικό ήτανε που ήξερε το πρόγραμμα μου καλύτερα από μένα!

Πορνόγερε... Φαντάσου να μην ήξερε για τον Άγγελο ή να του έδινα και θάρρος να δούμε τί θα έκανε.

Τη τελευταία φορά που ήρθε μου ζήτησε το μαίηλ μου, δήθεν στην πλάκα. Εννοείται δεν του το έδωσα. Και πριν να φύγει μου έποιασε την κουβέντα για ό,τι του κατέβαινε στο νου που πίστευε πως μπορεί να με ενδιαφέρει (τον Ομπάμα, το περιβάλλον, τους φόρους, τον Μπράουν κτλ- ναι, καλά με κατάλαβε) και τελικά έφυγε με ένα ύφος βρεγμένης γάτας. Είχα και εγώ χαρεί πως δεν θα τον ξαναβλέπαμε. Φτου ξελευθερία!

-----

Από χθες βρέχει ασταμάτητα. Μιλάμε για κατακλυσμό. Και χαιρόμουνα που το σπιτάκι μας είναι ζεστό και στεγνό. 

Αλλά ο νεροχύτης είχε άλλα σχέδια. Βούλωσε τελείως, παρ' όλες τις προσπάθειες μας (ο πορνόγερος φταίει, που έπλενε τα πινέλα του). Σήμερα πρωί πρωί είπα να τον ανοίξω να δούμε τί έχει κολλήσει μέσα. Πάω να τον ξεβιδώσω, χαλαρώνει η σύνδεση του σωλήνα, κι όλα τα νερά πλημμυρίζουν τα ντουλαπάκια μου. Με βοηθά η Συγκατοικουλίνι να αδειάσουμε τα ντουλαπάκια και να μαζέψουμε τα νερά από το πάτωμα (πισίνα είχε γίνει η κουζίνα). Παίρνω την σιδερένια κρεμμάστρα και προσπαθώ να 'ψαρέψω' αυτό που είχε κλείσει τις σωλήνες. Δεν βρήκα τίποτα, πρέπει να ναι βαθιά στις σωλήνες. 

Ώρα να φωνάξουμε τον πορνόγερο. Έβαλα την Σ. να τον πάρει τηλέφωνο και τώρα τον περιμένουμε. Γ@μώτο, πουτ@ν@ ζωή! Ούτε βδομάδα δεν πέρασε από τότε που έλεγα πως δεν θα ξαναπατήσει πόδι εδώ μεσα. 

UPDATE:

Ήρθε με το ξεβουλωτικό υγρό. Genious! Καλείς τον υδραυλικό κι έρχεται με ένα μπουκάλι που αγόρασε στο σούπερμαρκετ. Μάλιστα. Λες να μην το έχουμε ήδη δοκιμάσει κύριε; Δύο μπουκάλια βάλαμε μέχρι τώρα! Και μου την είπε γιατί δεν πλέναμε τα πιάτα με ζετό νερό και ρίχναμε λίπη μέσα. Άδικες κατηγορίες! Είμαστε πολύ προσεκτικές σ' αυτά τα θέματα, ευχαριστούμε πολύ. 
Περιττόν να πω πως δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του που ήρθε. Πουτ@ν@ ζωή. Κι η Σ. πάνω κοιμάται. Πάω να την ξυπνήσω και το καλό που του θέλω να ξεβουλώσει τον σωλήνα!

UPDATE 2:

Αφού μας πήρε 20 λίρες, έφυγε χωρίς να διορθώσει το πρόβλημα. Μας είπε πως μάλλον κάτι έχει η αποχετευση (όχι ο σωλήνας) και να καλέσουμε τους ειδικούς. 

8 comments:

Πρασινη νεραιδα said...

'Πάω να τον ξεβιδώσω, χαλαρώνει η σύνδεση του σωλήνα, κι όλα τα νερά πλημμυρίζουν τα ντουλαπάκια μου'

Έχω βιώσει ακριβώς το ίδιο..!
Όταν δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι κ καλεισαι να κάνεις πειράματα αυτά συμβαίνου.
Ξαναδοκιμάστε,καμιά βλακεία θα'ναι.
Εγω είχα φτιάξει ειδική κατασκευή με καλαμάκια για να φτάνει πιο μέσα στο σωλήνα και τελικά δούλεψε το σχέδιο.

Κρίση Ταυτότητας said...

καλώς όρισες πράσινη νεράιδα!

Ναι, μάλλον ένας άντρας στο σπίτι χρειάζεται τελικά...
Πάντως 'το παιδί' δοκίμασε τα πάντα, έφερε τα εργαλεία του, άνοιξε όλους τους σωλήνες, το πρόβλημα δεν το βρήκε.
Ο νεορχύτης πάντως λειτουργεί κανονικά τώρα! Αλλά θα πρέπει να φέρουμε τους ειδικούς έτσι κι αλλιώς...

Αχάπαρη said...

kalan toutos enen eidikos, mprikia kollaei? :) nomizw vrike patima na ksanaerthei

Sophia Kollia said...

Αμάν και συ! Με το που είπε, αυτό για το wild side, έπρεπε να του είχες κόψει τον αέρα και τις κουβέντες! Καλά ξεμπερδέματα!
καλημέρα

Κρίση Ταυτότητας said...

Αχάπαρη, λες να μας έκανε το σαμποτάζ;

Σοφία, προσπάθησα να του κόψω τον αέρα, προσπάθησα να χάνομαι από μπροστά του, πίστεψε με προσπάθησα τα πάντα! Αλλά δεν κολλάει με την απόρριψη. Πραγματικά ελπίζω πως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ήρθε...

καλημέρα, φιλιά!

Anonymous said...

τζαι μας πριν μια βδομάδα εκάμαν έκρηξη οι σωλήνες της τουαλέττας!!! Εσπασεν τζαι η actual κατασκευή κτλ κτλ. Ευτυχώς η σωλήνα που έσπασε ήταν απλα μια του νερού.

Now we have a brand new toilet.

Καλά ξεμπερδέματα με τους υδραυλικούς κτλ

Σοφία said...

Δεν το συζητώ, οι Βρετανοί είναι τα καλύτερα μαστόρια!

Κρίση Ταυτότητας said...

Roam, ωχ, φαντάζομαι ταλαιπωρία...

Σοφία, είναι, είναι! χεχε! (μα το ξεβουλωτικό υγρό;)