22/09/2008

Το Ξεπούτανο

Ένας συνάδερφος-νούμερο. Μάνα μου τον...!

Μπορεί ο χαρακτηρισμός 'ξεπούτανο' να ακούγεται προσβλητικός, είμαι σίγουρη όμως πως αν του εξηγήσω τι σημαίνει θα το λατρέψει. He is some girls' best friend and the other girls' worst nightmare. Το παιδί είναι 'αλλού'. Είναι 'random'. Δεν έχει καμία σταθερότητα. Γκομενίζει ακόμη και με τον εαυτό του. He is in touch with his feminine side. He is a Casanova.

 Είναι ο πρώτος που θα παρατηρήσει και την πιο μικρή αλλαγή στην εμφάνιση μιας κοπέλλας ('έκοψες τα μαλλιά σου ένα εκατοστό;'). Θα χαϊδέψει ένα παλτό που κρέμμεται σε μία καρέκλα για να δει την υφή του. Θα σου μιλήσει για το απίστευτο αίσθημα ενός καλού αφρόλουτρου και μιας βελούδινης κρέμας σώματος. Θα σου δείξει την γρατζουνιά στο μπράτσο του λες και είναι παράσημο. Αλλά αν μια γυναίκα δεν είναι 'φίλη' (άρα δεν την φλερτάρει), είναι 'γκόμενα'. Άρα την φλερτάρει, έτσι, για την τιμή των όπλων. Από συνήθεια. Το πρόβλημα είναι που οι γυναίκες συνήθως πέφτουν. Μέχρι να καταλάβουν τι εστί Ξεπούτανο. 

Είναι ο τύπος extra large (sic). Τον κυνηγούν οι τράπεζες, αλλά μόλις πάρει λεφτά στα χεριά του θα κεράσει το σύμπαν. Ξέρει να περνά καλά. Συνήθως για αλλού ξεκινά κι αλλού καταλήγει. Μέχρι και σε διαφορετικές χώρες. Δεν χάνει event στο οποίο προσφέρεται δωρεάν φαγητό-ποτό. 

Είναι τόσο αληθινός κι ακομπλεξάριστος, που καταντά επικίνδυνος. Την πρώτη φορά που μιλήσαμε, μέσω μέηλς για να κανονίσουμε μια παρουσίαση που θα έκανε, με έκανε να αναρωτηθώ τί φρούτο είναι. Δεν ήξερα πως να τον χειριστώ. Τελικά πήρα κάποιες πληροφορίες από μια κοινή φιλή και κατάλαβα πως απλά δεν πρέπει να πάρω τίποτα από αυτά που λέει στα σοβαρά. Η μεγαλύτερη απορία ήταν αν τελικά θα παρουσιαζόταν στην παρούσιαση που θα έκανε. 

Τελικά εμφανίστηκε. Και σε μισή ώρα κατάφερε να αποδιοργανώσει ένα ολόκληρο department! Η παρουσίαση έπρεπε να κρατήσει μία ώρα. Επειδή ήμουν chair τους άφησα εκεί δύο ώρες. Δύο ώρες οι αγαπημένοι μου συναδέρφοι προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια άκρη μαζί του, ενώ εγώ διασκέδαζα με το θέατρο του παραλόγου. (Αυτή ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που έκανα 'κατάχρηση εξουσίας' και, για να πω την αλήθεια, δεν το μετανιώνω!)

Το Ξεπούτανο έχει τώρα μετακομίσει στο ίδιο γραφείο με μένα. Θα γελάσουμε πολύ φέτος...!

4 comments:

Sophia Kollia said...

Είναι κρυφαδελφή! Τσέκαρε και θα δεις
καλή βδομάδα

Αχάπαρη said...

hehe kathe grafeio krivei ena tetoio tipo telika! simfwmw me tin sofia krifadelfi karatsekarismeno:)

Anonymous said...

Πάντα χρειάζεται στο γραφεί κάποιος, που να σε κάνει να γελάς. Ελπίζω να έχετε μπόλικα "happenings" και να το φχαριστηθείς.

Κρίση Ταυτότητας said...

λέτε; Να το ελέξουμε χεχε!
Μια βδομάδα λείπει το παιδί και μας έλειψε πάντως...