19/09/2008

US Elections and Foreign Policy

I hope that Obama wins

And that Iraq will become a federal state. 

McCain's foreign policy plans sound dangerous to me...

4 comments:

Diasporos said...

It's hard for Obama to win. Right now it's a 50-50 chance. Needs something fresh to boost his ratings, his campaign is a bit tired.

Anonymous said...

Kαι μένα ο Ομπάμα, μου είναι πιο συμπαθής.
Αλο θέμα, αν πιστεύω ότι δε πρόκειται να αλλάξει τίποτε στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ασχέτως Προέδρου, μια που τα νήματά της κινούνται από αλλού...

Κρίση Ταυτότητας said...

Λένε πως το τώρα που το φαινόμενο Σάρα Πάλιν έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει, ο Ομπάμα έχει κερδίσει λίγο έδαφος. Και η Πάλιν κάνει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής (δεν ήξερε τι είναι το Bush doctrine, αν είναι δυνατόν!).

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τα νήματα κινούνται πραγματικά αλλού, αλλά ο Πρόεδρος έχει τον τελευταίο λόγο, όπως είδαμε και με το Ιράκ. Αν βγει ο Μακκέιν με την Πάλιν, δεν βλέπω να αλλάζουν και πολλά. Τον Ομπάμα (που έχει ένα όραμα αλλά καθόλου εμπειρία) τον σώζει ο Αντιπρόεδρος που προτείνει.

Πιστεύω όμως πως οι εκλογές θα κριθούν σε θέματα εσωτερικής πολιτικής και οικονομίας, όχι στο διεθνές επίπεδο. Εκτός κι αν εμφανιστεί καμία κρίση με Ιράν/Πακιστάν/Κορέα και ξαναγίνει επίκαιρο θέμα.

Για πείτε εσεις τι νομίζετε! :) Καλημέρες καλό ΣΚ!

Anonymous said...

distixos en polla dirty game ta politics kai nika opoios exei tin pio eksipni ekstrateia, oxi poios en o pio katallilos... as elpisoume omos...