18/05/2008

Τρομοκρατία

Το καινούργιο report αποκαλύπτει πως η Ισλαμική τρομοκρατία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Κύριες αιτίες οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ισλαμιστές τρομοκράτες με UK διαβατήριο βρίσκονται μέχρι και στη Σομαλία.

Μα γιατί;

Μήπως επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί λάθος εσωτερική πολιτική όσον αφορά τα μέλη των ισλαμικών κοινωτήτων; Μήπως επειδή ανθεί ο ρατσισμός; Μήπως λόγω ανεργίας/έλλειψη εκπαίδευσης; Μήπως επειδή η κυβέρνηση κλείνει μάτια και αυτιά σε ό,τι αφορά το τί συμβαίνει σ' αυτές τις κοινώτητες; Μήπως επειδή μέχρι και οι παπάδες της Αγγλικανικής (αν θυμάμαι σωστά) εκκλησίας ζήτησαν να φέρουμε το νόμο της Σαρίας στο Η.Β.; Μήπως γιατί η αστυνομία δεν παίρνει στα σοβαρά τις υποθέσεις που αφορούν αυτές τις κοινώτητες (π.χ. forced marriages, honour crimes);

Μήπως τελικά η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία;

(Μήπως βλέπω πολύ απλοϊκά το ζήτημα;)

4 comments:

Sophia Kollia said...

Το θέμα είναι απλό. Αλλά θα πάρει πολύ χρόνο να το αναλύσω.Η μελέτη της κοινωνιωλογίας απαραίτητη για την κατανόηση τέτοιων προβλημάτων.
Διάβασα και απο κάτω τον τίτλο και αποσυντονίστηκα. Κλείνω για να διαβάσω για την πεθερά
sleep tight

Σοφία said...

Δεν είμαι σίγουρη πώς κολλάνε όλα αυτά που αναφέρεις. Για ανάλυσέ το λίγο παραπάνω...

Κρίση Ταυτότητας said...

Sofia θα χρειαστώ τη βοήθεια σου και θα θελα πολύ να μου πεις την γνώμη σου (σύντομα και απλά) γιατί δεν γνωρίζω τίποτα από κοινωνιολογία.
Σοφία περιμένω τη βοήθεια της Sofia για περαιτέρω ανάλυση. Η άποψη μου (μέχρι τώρα) είναι πως η Αγγλική κυβέρνηση όχι μόνο δεν βοηθά την ενσωμάτωση των μουσουλμανικών κοινωτήτων, αντιθέτως τις αφήνει να γίνονται κράτος εν κράτη. Ακόμη χειρότερα, τους δίνει αρκετούς λόγους για να είναι δυσαρευστημένες και να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας που βρίσκονται στο στόχαστρο. Γι' αυτό και είναι, κατά τη γνώμη μου, λογικό που οι κοινώτητες αυτές υιοθετούν εξτρεμιστικές ισλαμικές πεποιθήσεις.
Αναφέρομαι σε μουσουλμανικές κοινώτητες γιατί εκεί ανθεί η ψυχολογία της αγέλης. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί μουσουλμάνοι που δεν θεωρούν τον εαυτό τους ως μειονότητα που πρέπει να επιβιώσει (και επιβληθεί), αλλά ως μέλη του γενικού συνόλου.

Anonymous said...

hmm...βασικά τι νιώθω εγώ για την κατάσταση εν πως ούλλοι χώνουνται πίσω που το δάκτυλο τους.

Οι Εγγλέζοι μισούν ούλλους τους μη-εγγλέζους τζαι μόλις έβρουν ευκαιρία δείχνουν το (i.e. when drunk)