31/10/2008

7 αλήθειες θα σας πω

Γράφω γρήγορα γιατί βιάζομαι... Έ-ε-έρχεται! Σε μισή ώρα θα συναντήσω στον σταθμό τον Άγγελο μου! 

Χθές τελειώσα το κομμάτι (ήδη είχα χάσει την προθεσμία) και μεταφέρθηκα στην δεκαετία του 50: πήγα σούπερμαρκετ, έφτιαξα σπανακόπιττα και παστίτσιο, καθάρισα το σπίτι και έβαψα τα νύχια μου ενώ πίναμε καφέ με τις φίλες μου. Σήμερα έκανα και το home spa.

Ευχαριστώ Queen Elisabeth για την πρόσκληση, αλλά πρέπει να ομολογήσω πως με δυσκόλεψε... Επτά αλήθειες λοιπόν:

1) Το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ήταν κατάθλιψη σοβαρής μορφής. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήμουνα χάλια και είχα τάσεις αυτοκτονίας. Αλλά με βοήθησε να αλλάξω κοσμοθεωρία και ζωή, να αποδεκτώ τον εαυτό μου, να μάθω να λέω 'όχι' και να κάνω ό,τι γουστάρω. Χάρη στην κατάθλιψη τώρα περνώ την καλύτερη φάση της ζωής μου!

2) Τσαρτελλούι, για ένα διάστημα κι εγώ φορούσα χρωματιστούς φακούς επαφής... Έδιναν μια σκούρα πράσινη απόχρωση στα (μαύρα) μάτια μου και για να πούμε την αλήθεια φαίνονταν πιο φυσικοί πάνω μου από το πραγματικό μου χρώμα. Μετά κατάλαβα οτι η αντίθεση μαύρα μάτια-άσπρο δέρμα είναι εντυπωσιακή. Nature knows best.

3) Αν είχα εκατομμύρια θα ψώνιζα μια τσάντα, ένα βραδυνό φόρεμα κι ένα ταγιέρ από Chanel. Θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσω όλες τις κουλτούρες. Θα έκανε δωρεές σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Όλα τα άλλα θα ήταν τα ίδια: τις ίδιες σπουδές θα έκανα, τις ίδιες δουλειές, στο ίδιο σπίτι θα έμενα, ίδιες παρέες, πάλι θα ψώνιζα από το Asda και τα ίδια καταστήματα. 

(τελικά διέκοψα το ποστ για να πάω στο σταθμό και μέχρι να το συνεχίσω ο Άγγελος μου ήρθε κι έφυγε)

4) Για να ξεκινήσει καλά η μέρα μου θέλω δύο καφέδες φίλτρου φτιαγμένους από μένα, τσιγάρα και χαλαρό διάβασμα εφημερίδων. Λατρεύω τις (αγγλικές) εφημερίδες, είμαι τελείως news junkie. Αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω τις ειδήσεις στην τηλεώραση. 

5) Θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ με την πολιτική. Ειδικά με εξωτερική πολιτική.

6) Δίνω την εντύπωση μιας γλυκιάς κοπέλλας με καλούς τρόπους, ευαισθησίες και θυληκότητα. Τα φαινόμενα απατούν. Οι φίλες μου ξέρουν οτι είμαι Ταλιμπάν, αγοροκόριτσο και ό,τι βρίζω σαν λιμενεργάτης (ποτέ δημόσια!). Δεν σηκώνω πολλά-πολλά. Όπως λένε οι φίλες μου, πετώ κάποιες ατάκες που είναι σαν να βγάζω το σπαθί και να πέρνω κεφάλια. Στον επαγγελματικό χώρο δεν μιλώ πολύ, αλλά όταν μιλώ η συζήτηση τελειώνει.  Αν κάποιος προσπαθήσει να μου επιβληθεί ή να παίξει τον έξυπνο εισπράττει (αυθόρμητες) πληρωμένες απαντήσεις που τον βάζουν στη θέση του. 

7) Ο σκοπός της πρόσκλησης ήταν να αποκαλύψω το επάγγελμα μου. Θα ομολογήσω λοιπόν πως ο τομέας μου είναι.... (ταρά-τα-τάμ)... η νομική! Αλλά αφού απέδειξα πως είμαι και γ@μώ τους δικηγόρους (έχω και γ@μώ την αυτοπεποίθηση όπως βλέπετε, χεχε) το γύρισα στην θεωρία.
 
(Queen Elisabeth, συγγνώμη που σε είχα ταλαιρωρήσει με το natural law theory. Το έκανα γιατί δεν το είχες καταλάβει σωστά και ήθελα να σε κάνω να το ψάξεις καλύτερα)

Αυτά για μένα. Θα ήθελα να στείλω με τη σειρά μου πρόσκληση στις Σοφίες, στη Roam, στη Rose, στο Τσαρτελλούι και στην Αχάπαρη. Απολογούμε αν έχουν ήδη παίξει, έχω χάσει επεισόδεια μετά από τόσες μέρες απουσίας. 

11 comments:

Unknown said...

Nature knows best. My point exactly!

UrbanTulip said...

Μα όλες τελικά δείχνουν κάτι άλλο από ότι είναι;; χμ!

Κρίση Ταυτότητας said...

Indeed Τσαρτελλούι!

Τουλιπούα, οι μανάδες μας φταίνε! :Ρ
Σοβαρά τώρα, ΔΕΝ έχω συναντήσει γυναίκα που να είναι ό,τι δείχνει.
Κι ύστερα κατηγορούμε τους άνδρες πως δεν ξέρουν πως να μας αντιμετωπίσουν...

SparksScribbler said...

Krisi I love you! Thanks to your question, I 've realised that the one thing I am really interested in law is its origins and social aspects.
As for the "not understanding natural law correctly" at first, I would blame my lecturer. Please, please, please, when you get to teach 300 law students in a lecture theatre for the first time, do not, I repeat, DO NOT get stressed. They are not going to eat you. They just hate getting confused by a lecturer that's beyond confused...

And just for the record, I 'm really happy that we were collegues (well, sort of).

Κρίση Ταυτότητας said...

Queen Elisabeth, έχω την εντύπωση πως το LLB το πήρα από το ίδιο 'χωριό' με σένα...
Για να βεβαιωθώ, μήπως το πανεπιστήμιο σου προσφέρει μάθημα στο ιαπωνικό δίκαιο (το οποίο λάτρευα!); ;-)

SparksScribbler said...

Really? Ζούσες σε ένα χωριό στη μέση του πουθενά (ή των πάντων) με σκίουρους, πάπιες κι ένα πάρκο με κανόνια;
Για το Ιαπωνικό δίκαιο δεν έχω ιδέα, περίμενε μισό λεπτό...
I 'm back, ναι, υπάρχει ιαπωνικό δίκαιο και το διδάσκει ένας εξαιρετικά χαριτωμένος καθηγητής που προσωπικά μου θυμίζει τον Άγιο Βασίλη χωρίς το γένι. Ο ίδιος επίσης διαδάσκει το υποχρεωτικό μάθημα του δεύτερου χρόνου... Μιλούμε για τον ίδιο;

Κρίση Ταυτότητας said...

ναι!!! (κάτσε, είχε και κανόνια;)
Μήπως στο υποχρεωτικό μάθημα του δεύτερου χρόνου ο 'Αγιος Βασίλης' μιλούσε περισσότερο για την δική του συμβολή στο θέμα παρά για το μάθημα; Και είναι φανατικός θαυμαστής της Θάτσερ;

Unknown said...

Πππππεεεε να σκεφτείς ότι εθκιέβασα τούτο το ποστ τζιαι έκαμα σου τζιαι σχόλιο. Τωρά είδα την πρόσκληση, έχω παίξει ήδη. Ψάξε λίο στις πρόσφατες αναρτήσεις μου (είμαι τζιαι πολυγραφότατη η ευλοημένη) τζιαι θα έβρεις τις 7 μου αλήθειες :)

SparksScribbler said...

"Canon Park" love...
Νομίζω ότι είναι θαυμαστής της Θάτσερ, και έχει την τάση να μιλά για το τι κάμνει ο ίδιος στο House of Lords... Κατά τα άλλα εν πούλουκκος!!! Αν και για το συγκεκριμένο μάθημα θεωρώ ότι ο top είναι ο Ισπανός.
Να στείλω mail να τα πούμε πιο personally?

Κρίση Ταυτότητας said...

στείλε!
να σου πω και μια πλάκα με τον συγκεκριμένο (εκεί σταμάτησα να τον βλέπω σαν πούλουκκο...) :)

(αχ ναι, είχα ξεχάσει το Canon Park, sorry!)

Κρίση Ταυτότητας said...

Τσαρτελλούι, σόρρυ, είπαμε πως έχω χάσει επεισόδια...
θα κοιτάξω την ανάρτηση