11/06/2008

'Η Κέρκυρα δεν είναι Βαγδάτη'

Το καλύτερο σύνθημα που έχω διαβάσει σε τοίχο. Αναφέρεται στα γεγονότα της Λευκίμμης. 

Σχετικό βιντεάκι εδώ

Τί έγινε; 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει μια χωματερή (χυτά) στη Λευκίμμη. Οι κάτοικοι όμως θέλουν ένα πιο 'πράσινο' τρόπο, πχ ανακύκλωση/βιοδιάσπαση. Μπαίνει θέμα υγείας, περιβάλλοντος, αλλά και οικονομίας (η Λευκίμμη βασίζεται στον τουρισμό).

Κατέβασε λοιπόν η κυβέρνηση τους εργάτες να φτιάξουν την χωματερή, κατέβασε και τα ΜΑΤ να τους προσέχουν. Οι κάτοικοι είχαν οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας, αλλά τα ΜΑΤ δεν τους άφησαν να πλησιάζουν τον χώρο που γίνονταν οι εργασίες. Αρχίζουν οι συγκρούσεις και η κατάσταση ξεφεύγει. Ένας έφηβος με μηχανάκι, που προσπαθούσε να σπάσει το μπλόκο των ΜΑΤ, τρώει βαρύ ξύλο από τα ΜΑΤ, χάνει τον έλεγχο και πέφτει με το μηχανάκι πάνω σε δύο γυναίκες. Η πρώτη πέθανε μετά από λίγες μέρες. 

Η επίσημη εκδοχή είναι πως ο έφηβος έχασε τον έλεγχο επειδή γλίστρησε σε κάτι λάδια. Τον έχουνε στο νοσοκομείο με αστυνομική φρουρά, για να τον δικάσουνε μόλις συνέλθει.

Όλη η Κέρκυρα θέλει να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη. Το θέμα συζητιέται πολύ και οι τοίχοι έχουν γεμίσει συνθήματα. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης ειδικά αρνιούνται να εξυπηρετήσουν τα ΜΑΤ και τους ντόπιους αστυνομικούς (όχι καφέ, ούτε τσιγάρα δεν τους πωλούν), με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να φέρνουν προμήθειες. 

Και το θέμα συνεχίζεται...

6 comments:

Μαριλένα said...

μα ποσο πια αυτό το "όπου και να ταξιδεψω η Ελλάδα με πληγώνει" θα ισχύει;
πόσο;;

Sophia Kollia said...

Σου μαυρίσανε την καρδιά ε?
Πάντως φταίνε οι τοπικοί άρχοντες, και καλά!!, φταίνε οι πολίτες που δεν ανακατεύονται με τα κοινά και τα θυμόνται στα παρά πέντε,Τ ι να πώ? Βλέπω και εδώ ,ούτε τον βιολογικό δεν επιδιορθώνουν!

Κρίση Ταυτότητας said...

Καλημέρα σας!
Ελλάδα είναι αυτή...
Ξέχασα να πω πως τα χυτά χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

reader said...

Τι να πω, ειλικρινά θλίβομαι μ' αυτά που διαβάζω!

Κρίση Ταυτότητας said...

καλως όρισες Μαργαρίτα!

entelech1a said...

Kριμα..